دوتایی شگفت انگیز با بی سی ای ای هدیه + ارسال رایگان


دسته‌بندی کالاها

7 اقدام برای اصلاح عادات بد غذایی

نویسنده: مدیرسایت
منتشرشده در: چهارشنبه, 10 آذر 1395

آیا نمی توانید عادات بد غذایی خود را کنترل کنید؟

اغلب ما به همراه عادات بد غذایی زندگی می کنیم و با وجود اهمیت آن ها، نمی توانیم راهکاری برای کنترلشان پیدا کنیم. داشتن برنامه غذایی مناسب بسیار مهم است، اما به همان میزان قدرت کنترل خودمان نیز اهمیت دارد. مثلا این که بتوانیم از ریزه خواری ها جلوگیری کنیم خود مشکل بزرگی است که مخصوصا بانوان خانه دار با آن سر و کله می زنند.

معمولا عدم توانایی در کنترل این عادات بد غذایی، سبب می شود نتیجه لازم از رژیم های غذایی توسط فرد کسب نشده و در نهایت منجر به خستگی ودلسرد شدن از رژیم غذایی صحیح شود. اتفاقی که اغلب شاهدش هستیم. علاوه بر این، برخی از این عادات مانند مصرف بیش از حد نمک، مستقیم سلامت شما را نشانه می روند و موجب عوارض بی شماری می شوند.

در این مقاله با ژن سبز همراه باشید تا برخی از این عادات بد غذایی را بهتر بشناسید و راهکار های مقابله با آن ها را به شما بیاموزد. شاید شما هم از جمله استفاده کنندگان از رژیم های غذایی باشید و این اقدامات بتواند کمک شایانی به نتیجه گیری بهتر شما نماید.

 

عادات بد غذایی و ترک آنها، ژن سبز

 

1. خوراکی ها را از دسترس خارج کنید

معمولا در خانه های ایرانی ظروف شکلات خوری و شیرینی خوری بروی پیشخوان و یا میز قابل مشاهده هستند. اینگونه مواد غذایی وسوسه برانگیز، پر کالری و معمولا مضر را از دسترس خارج کنید و در مکانی قرار دهید که دسترسی به آن سخت باشد. در هنگام مهمانی آن ها را بیرون آورده و برای پذیرایی مهمان از آن ها استفاده کنید.

 

2. سبد میوه و سبزیجات تهیه کنید و جایگزین مورد قبلی نمایید

هرچند برای افراد دارای اضافه وزن، میوه نیز دارای محدودیت مصرف است، اما بهتر از موارد مضر مانند شیرینی و شکلات است و راحت تر می توان مصرف آن ها را کنترل کرد. ضمن این که بهتر است برای پر کردن این سبد از میوه های کم کالری تر و همینطور سبزیجات استفاده کنید، چه بهتر که دارای کالری منفی نیز باشند. به عنوان مثال، خیار، هویج، کرفس، کلم و گوجه می توانند گزینه های فوق العاده ای برای سبد شما باشند.

 

3. غذا را در دیس نکشید

هنگام صرف غذا، غذای خود را به اندازه ای که در برنامه غذایی شما مشخص شده یا میخواهید بخورید، از قابلمه بکشید. معمولا وقتی دیس پر از غذا سر سفره باشد، کنترل پرخوری سخت شده و مقداری بیش از حد غذا می خورید. البته این مورد به شرطی به شما کمک خواهد کرد که پس از اتمام غذای درون بشقاب، سروقت قابلمه نروید!!

 

4. باقی مانده غذا را بسته بندی و فریز کنید

اگر مقداری غذا اضافه ماند، به جهت جلوگیری از دورریز و اسراف حتما نباید آن را هم بخورید. اضافه خوردن شما خود نوعی اسراف است. شما می توانید مقدار مانده ی غذای خود را (هرچند کم باشد) در ظروف کوچک بسته بندی کنید و آن ها را فریز کنید. سپس در موقع لزوم می توانید آن ها را گرم کرده و با کمترین افت کیفیت مصرف کنید. البته اگر می خواهید در نزدیک ترین وعده آن را میل کنید، در یخچال نیز می توانید قرار دهید.

 

5. از بشقاب های کوچک استفاده کنید

برای صرف غذا از بشقاب های کوچک استفاده کنید. هنگامی که از بشقاب های کوچک استفاده می کنید با حجم کم غذا، ظرف پر به نظر می رسد و احساس می کنید غذای زیادی صرف می کنید. در صورتی که در ظروف بزرگ هرچه غذا می کشید، انگار میزان غذای شما همچنان کم است. رنگ ظروف نیز در این مسئله بسیار اهمیت دارند. بشقاب های روشن بزرگتر به نظر می رسند. از طرفی ظروفی که رنگ تند و گرم دارند، مانند نارنجی و قرمز، اشتهای شما را تحریک می کنند و باعث پرخوری بیشتر می شوند.

 

6. نوشیدنی های گازدار و شیرین را کم کم حذف کنید

اگر به نوشیدنی هایی مثل نوشابه اعتیاد دارید، شاید نتوانید آن ها را به یکباره کنار بگذارید. در ادامه به نحوه کنار گذاشتن این نوشیدنی ها به مرور زمان اشاره خواهیم کرد، اما قبل از آن باید چند نکته را در مورد نوشیدنی ها بدانید:

  • نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه سبب عدم جذب مواد مغذی غذا می شوند. به عنوان مثال همین نوشابه به دلیل جلوگیری از جذب کلسیم، عامل مهمی در بروز پوکی استخوان می باشد.
  • این نوشیدنی ها دارای قند بسیار بالا می باشند و عامل مهمی در بروز چاقی و بیماری های مرتبط با آن، مانند دیابت، کبد چرب و… می باشند.
  • به طور کلی نوشیدن مایعات همراه غذا توصیه نمی شود، حتی نوشیدن آب. تحقیقات بسیاری تاثیر منفی نوشیدنی همراه با غذا بروی سیستم گوارشی را نشان داده اند.

 

برای کنار گذاشتن عادت مصرف نوشیدنی های گازدار، بهتر است پله پله گام بردارید. به عنوان مثال اگر بدون نوشابه نمی توانید غذا بخورید، در ابتدا به جای آن از آبمیوه های طبیعی استفاده کنید. به مرور زمان آبمیوه های طبیعی را به نصف لیوان آب خالی تبدیل کنید و پس از مدتی نیز آب همراه با غذا را نیز از سفره ی خود بردارید.

 

7. عادت به مصرف بیهوده ی نمک!!

شاید شما نیز جزو افرادی باشید که به محض رسیدن به غذا، نمکدان را در دست گرفته و شروع به پاشیدن نمک به غذا می کنید. این عادتی است که هیچ ارتباطی به کم نمک بودن غذا ندارد و صرفا نوعی عادت و نیاز ذهنی شخص می باشد. متاسفانه آمار فشار خون در کشورمان روز بروز بالا می رود و همین نمک به عنوان عامل اصلی این موضوع شناخته می شود.

چند نکته در رابطه با کاهش میزان نمک:

  • نمکدان را از روی سفره بردارید و از دسترس دور کنید.
  • سعی کنید ابتدا غذای خود را شروع کنید و اگر واقعا نیاز به نمک نبود از مصرف آن اجتناب کنید. اگر عادت به این کار دارید ابتدا شاید برای شما سخت باشد، اما بعد مدتی عادت به مصرف نمک از سر شما می افتد.
  • به میوه ها نمک نزنید، بسیاری از میوه ها بدون نمک نیز طعم بسیار خوبی دارند. مثلا آلبالو، انار و… حتی برخی افراد بر حسب عادت به میوه هایی مانند سیب و پرتقال نیز نمک می زنند.
  • غذا را خوب بجوید تا طعم آن را بهتر حس کنید. گیرنده های حس چشایی شما در دهان شما پرکنده اند. اولا غذا رو خوب بجوید تا به خوبی خرد شود و طعم خود را آزاد کند، در ثانی آن را در دهان خود بچرخانید تا تمامی گیرنده های چشایی را درگیر کند و طعم بهتری را حس کنید.
  • تحقیقات نشان داده اند که مصرف سیگار حس چشایی را ضعیف می کند. شاید دلیل این که غذاها به نظر شما بی مزه و بی نمک می آیند همین مسئله باشد!! نه بی نمک بودن غذا!

 

عادات خوب را در زندگی خود جا بیندازید

همراه ژن سبز بودید و با برخی عادات بد غذایی آشنا شدید. در این مقاله سعی کردیم برخی عادات بد پرشماری که بین مردم کشورمان رایج است را ذکر کنید. عادات بسیار دیگری نیز وجود دارند که در مطالب دیگر به آن ها می پردازیم.

عادت کردن می تواند بهترین و یا بدترین تاثیر را در زندگی ما بگذارد و این بستگی به آن عادت دارد که چگونه اثری از خود بجای گذارد. عاداتی که در این مقاله ذکر کردیم همگی از جمله موارد ویران کننده سلامتی و تناسب اندام بودند. عادات خوبی مانند ورزش کردن، استفاده از سبزیجات و سالاد، مصرف فیبر های غذایی و… نیز می توانند در جهت بالا بردن سطح زندگی و سلامت ما موثر باشند. سعی کنید تا می توانید در زندگی خود عادات خوب را بگنجانید.

 

دیدگاه‌ها

مجموع دیدگاه‌ها:

شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید

کاربر گرامی ، جهت درج دیدگاه لطفا با نام کاربری خود وارد شوید .

با ثبت دیدگاه و مشارکت در ارائه توضیحات این کالا، به سایر کاربران در انتخاب کمک کنید
خانه دسته‌بندی مجوزها حساب‌کاربری