خواص توت فرنگی + جدول ارزش غذایی
توت فرنگی میوهای نسبتاً جدید است و بهدلیل دارا بودن فیتو کمیکال، اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز میگذارد و میتواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد. توت فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و موادمغذی میباشد. توت فرنگی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، سرطان، فشارخون، یبوست و دیابت را کاهش می دهد. همچنین توت فرنگی بهدلیل اینکه حاوی اسیدفولیک می باشد، برای زنان باردار توصیه می شود.
توت فرنگی دارای کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلاتها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد. توتفرنگی نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کنندهای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی میشود و نیز درمان کننده نقرس است
توت فرنگی، ملین و اشتها آور است و هضم كننده غذا می باشد و به طور كلی دستگاه گوارش را فعال می نماید. جوشانده ریشه توت فرنگی، اشتها آور بوده و ضعف دستگاه گوارش را بر طرف می سازد و اسهال را درمان میكند. املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست موثر است.
توت فرنگی دارای موادی است که املاح معدنی را زیاد کرده، بدن را تقویت می کند. مصرف آن برای اشخاصی که ضعیف هستنند مفید است. این بیماران اگر به مقدار کافی هر روز توت فرنگی مصرف کنند، علاوه بر جذب املاح معدنی مقدار لازم ویتامین ث را نیز مصرف خواهند کرد و این ویتامین در توت فرنگی به مقدار کافی وجود دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید :
خواص توت فرنگی
*برگرفته از دایرة المعارف پزشک خانواده ترجمه و نگارش مهرداد پارسا؛ با مقدمه محمود نجم آبادی
1. اختلالات پوستی
توت فرنگی پوست و مو را تقویت كرده و لكه های صورت را بر طرف می نماید.توتفرنگی، درمان كننده زخمها، جوشها و التهابات پوستی به خصوص « آكنه » می باشد.
2. رشد استخوانها
توت فرنگی، سبب رشد استخوانها، دندانها، ترمیم استخوانهای شكسته و جوش خوردن استخوانها میشود.
3. تقویت عمومی
توت فرنگی به سبب دارا بودن مواد حیاتی لازم، مقوی و جبران كننده نیروی از دست رفته در پی بیماری های گوناگون به خصوص بیماری سل می باشد.توت فرنگی كم خونی را نیز درمان می نماید.
نکاتی درباره توت فرنگی
1. توتفرنگی حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات دو کربنه بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را از تن به در میکند.
2. دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن شیر بانوان و ادرار مفید است.
3. افرادی که فعالیت های ذهنی بالایی دارند، حتما توتفرنگی استفاده کنند به این علت که توت فرنگی تامین کننده فسفر مورد نیاز مغز است.
4. این میوه به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، اضطراب، هیجان و سستی بسیار موثر است.
5. ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.
6. خوردن این میوه ترشی خون را از بین برده و محیط بدن را قلیایی می کند.
7. توتفرنگی رسوب دندانها را پاک می کند.
8. آنتی اکسیدانهای موجود در توتفرنگی و همچنین پتاسیم بالای درون توت فرنگی باعث کاهش خطر لختههای خون خطرناک در مغز که باعث سکته مغزی می شوند، کمک می نمایند.
9. توت فرنگی دارای قندی پایین و میزان فیبری بالاست و هردوی این فاکتورها به حفظ تعادل قند خون کمک مینماید.
10. فولیک اسید موجود در توت فرنگی برای افسردگی مفید است و مواد موجود در توتفرنگی نشان دادهاند که میتوانند باعث بهبود و تقویت حافظه کوتاه مدت شوند.
جدول ارزش غذایی
*ارزش غذایی براساس 100 گرم از ماده مورد نظر است. (per 100 g. Total-ORAC- 1819 µmol TE/100 g) *اطلاعات زیر با وبسایت پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا (USDA) بهروز هستند.[table class=”table table-striped] موارد ضروری و اساسی,ارزش غذایی,درصد مصرف مجاز روزانه
انرژی,32 کیلوکالری,1.5 %
کربوهیدرات,7.7 گرم,6%
پروتئین,0.67 گرم,0.1 %
چربی کل,0.30 گرم,1 %
کلسترول,0 میلی گرم,0 %
فیبر خوراکی,2.0 گرم,5 %
ویتامین ها
اسید فولیک,24 میکروگرم,6 %
نیاسین,0.386میلی گرم,2.5 %
پیریدوکسین,0.047 میلی گرم,3.5 %
ریبوفلاوین,0.022 میلی گرم,2 %
ویتامین (C) سی,58.8 میلی گرم,98 %
ویتامین (A) آ,12 یکای بینالمللی,0.5 %
ویتامین(E) ایی,0.29 میلی گرم,2%
ویتامین(k) کا,2.2میکرو گرم,2%
الکترولیت
سدیم,1میلی گرم,0 %
پتاسیم,153 میلی گرم,3%
مواد معدنی
کلسیم,16 میلی گرم,1.6 %
آهن,0.41 میلی گرم,5%
منیزیم,13 میلی گرم,3 %
منگنز,386 میلی گرم,17%
روی,0.41 میلی گرم,1 %
مواد مغذی گیاهی (فیتو-مواد مغذی)
کاروتن-β (بتا),7 میکروگرم, –
زآگزانتین,26 میکروگرم, –
[/table]
مقالات و پژوهش های مرتبط با توت فرنگی
آخرین مقالات و پژوهش های مرتبط با این موضوع را در مجله تناسب اندام ژن سبز مطالعه کنید.