6 دمنوش مفید برای بیماران دیابتی
دیابت بیماری مزمنی است که در آن، بدن فرد قادر به کنترل سطح قند خون نیست. این بیماری به رژیم غذایی فرد بسیار وابسته است. بنابراین نوع و مقدار موادغذایی که بیمار مصرف میکند بسیار اهمیت دارد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با بیماری دیابت، میتوانید به مطلبی با عنوان ” دیابت چیست؟ ” که قبلا در این سایت منتشر شده است، مراجعه کنید.
تحقیقات فراوان انجام شده بر روی این بیماری هنوز نتوانسته راهی قطعی برای درمان این بیماری پیشنهاد کند و هر دارو یا روش پیشنهادی صرفاً ممکن است به بهبود این بیماری کمک کند.
یکی از سوالاتی که بیماران دیابتی به دنبال پاسخ آن هستند این است که چه دمنوشی مصرف کنند تا به کنترل بهتر وضعیت قند خون آنان کمک کند.
در این مقاله از مجله ژن سبز، با معرفی چند نمونه از دمنوشهای مفید بیماران دیابتی به این سؤال پاسخ میدهیم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید :
دمنوشهای مفید برای بیماران دیابتی
1. دمنوش چای سبز
چای سبز سرشار از انواع آنتی اکسیدانهاست و نوشیدن روزانه یک فنجان از آن به همه افراد توصیه میشود. اما تحقیقات اخیر از مزایای مصرف چای سبز در بیماران دیابتی حمایت میکنند.
مطالعات اخیر بیان میکنند که چای سبز باعث حساسیت بیشتر سلولها به انسولین شده و به کنترل قند خون کمک میکند.
اثر دیگر آن کمک به کنترل چربیهای خون میباشد. بیماران دیابتی به دلیل استعداد بیشتر برای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی باید مراقب عوامل خطرناک بیماریهای قلبی نیز باشند. بنابراین مصرف چای سبز میتواند به آنها کمک کند.
2. دمنوش چای قرمز
چای قرمز که از گلهای رز چینی تهیه میشود نیز جزء نوشیدنیهای مناسب برای مبتلایان به دیابت میباشد. این دمنوش با داشتن ویتامین ث و انواع آنتی اکسیدانها به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و منجر به بهبود عملکرد لوزالمعده در ساخت انسولین میشود.
3. دمنوش میوههای قرمز
دم کرده میوههای قرمز تازه یا خشک شده مانند آلبالو، برگه پرتقال قرمز و توت میتواند اثراتی مشابه دمنوش رز چینی داشته باشد. همچنین این چای گیاهی حاوی ویتامینهای محلول در آب نیز هست.
پیشنهاد مطالعه : لیست ویتامینهای محلول در آب به همراه کلیه خواص و تاثیرات آنها
4. دمنوش زنجبیل و دارچین
یکی دیگر از دمنوش های مؤثر و خوش طعم برای بیماران دیابتی، دم کرده زنجبیل و دارچین است. همچنین شما میتوانید تکههای زنجبیل و دارچین را در کنار چای سیاه یا چای سبز نیز دم کرده و از مزایای آنها به طور هم زمان بهره مند شوید.
توجه کنید که مقدار زنجبیل و دارچین استفاده شده در این دمنوش باید متعادل بوده و از تهیه دمنوش بسیار غلیظ خودداری نمایید.
5. دمنوش زعفران
استفاده از مقدار اندکی زعفران در چای مصرفی روزانه، میتواند برای بیماران دیابتی مفید باشد. زعفران با اثرات ضد التهاب، ضد سرطان و ضد گرفتگی عروق، ماده مناسبی برای بیماران دیابتی به شمار میرود. به علاوه در برخی مطالعات، اثرات کاهش قند خون نیز از آن مشاهده شده است.
در مصرف زعفران جوانب احتیاط را رعایت کنید.
6. چای سیاه
بر خلاف تصور بیشتر افراد، چای سیاه نیز از جمله نوشیدنیهای مناسب همه افراد است. البته مقدار مصرف آن حائز اهمیت بوده و مصرف بیش از دو لیوان آن در طول روز توصیه نمیشود.
چای سیاه نیز حاوی آنتی اکسیدانها میباشد اما غلظت این مواد با ارزش در چای سبز بیشتر از چای سیاه ذکر شده است.
مزیتی که چای سیاه در قبال سایر دمنوش های معرفی شده دارد این است که میتوانید بیشتر گیاهان مفید دارویی را همراه با آن دم نموده و از مصرف آنها لذت ببرید. به عنوان مثال ترکیب چای و دارچین یا هل از نوشیدنیهای مورد علاقه ما ایرانیهاست.
نکات:
نکتهای که در خصوص این نوشیدنیها وجود دارد این است که مصرف آنها نباید موجب افزایش مصرف شیرینیجات شود. علاوه بر این مصرف این دمنوشها شما را از رعایت رژیم غذایی و داروهای مناسب افراد دیابتی بی نیاز نمیکند.
بهتر است پیش از مصرف هرگونه داروی گیاهی، با پزشک یا مشاور تغذیه خود در این مورد مشورت کنید.
پیشنهاد مطالعه : اگر به دنبال یافتن یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران دیابتی میباشید، ما به شما مطالعه مطلب “تغذیه و رژیم غذایی مخصوص بیماران دیابتی” را توصیه میکنیم.
منابع: 1-Effect of green tea on blood glucose levels and serum proteomic patterns in diabetic (db/db) mice and on glucose metabolism in healthy humans. Hiroshi Tsuneki,corresponding author, Mitsuyo Ishizuka, Miki Terasawa, Jin-Bin Wu, Toshiyasu Sasaoka, and Ikuko Kimura, BMC Pharmacol. 2004; 4: 18 2-Cinnamon: Potential Role in the Prevention of Insulin Resistance, Metabolic Syndrome, and Type 2 Diabetes. Bolin Qin, M.D., Ph.D.,1,2 Kiran S. Panickar,1 and Richard A. Anderson, Ph.D., C.N.S. J Diabetes Sci Technol. 2010 May; 4(3): 685–693. 3-The glycaemic outcomes of Cinnamon, a review of the experimental evidence and clinical trials. Arjuna B. Medagamacorresponding author. Nutr J. 2015; 14: 108. 4-Saffron (Crocus sativus L.) increases glucose uptake and insulin sensitivity in muscle cells via multipathway mechanisms. Kang C1, Lee H, Jung ES, Seyedian R, Jo M, Kim J, Kim JS, Kim E. Food Chem. 2012 Dec 15;135(4):2350-8. doi: 10.1016/j.foodchem.2012.06.092. Epub 2012 Jul 3. 5-The Effects of Ginger on Fasting Blood Sugar, Hemoglobin A1c, and Lipid Profiles in Patients with Type 2 Diabetes. Motahareh Makhdoomi Arzati,1 Niyaz Mohammadzadeh Honarvar,1 Ahmad Saedisomeolia. Int J Endocrinol Metab. 2017 Oct; 15(4): e57927. 6-The role of medicinal plants in the treatment of diabetes: a systematic review Wesam Kooti,1 Maryam Farokhipour,2 Zahra Asadzadeh,3 Damoon Ashtary-Larky,4 and Majid Asadi-Samani5. Electron Physician. 2016 Jan; 8(1): 1832–1842.