10 دلیلی که باعث میشود همواره احساس گرسنگی کنید
بر خلاف تصور اغلب افراد، تنها به این دلیل که احساس گرسنگی میکنید، نمیتوانید مطمئن باشید که بدن شما به کالری احتیاج دارد. شرایط و دلایلی وجود دارد که علت احساس گرسنگی دائم شما را توجیه میکند.
در این مقاله از مجله ژن سبز، به چندین عاملی که ممکن است به واسطه آن، دائما احساس گرسنگی کنید،اشاره شده است. البته توجه داشتهباشید که این عوامل همه احتمال هستند و برای اطمینان یافتن از وجود آنها، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
- افسردگی
- استرس
- هایپرتیروئیدی
- چاقی
- قندخون پایین
- دیابت
- عادت ماهانه (پریود)
- تعدادی از داروها
- دهیدراته شدن
- بیخوابی
آنچه در این مقاله میخوانید :
افسردگی
افسردگی میتواند یکی از دلایلی باشد که باعث افزایش اشتها میشود و این امر به دلیل تغییرات هورمونی است که در بدن شما رخ میدهد.
به طور کلی خوردن، میتواند یک مکانیسم تکراری در برابر اضطراب و یا افسردگی باشد و اکثر افراد این حس را تجربه کرده اند. بخشی از آن شاید به این خاطر باشد که شما هورمون سروتونین(Serotonin) را که باعث حس خوب در شما میشود، کمتر از مقدار طبیعی دارید که خوردن غذاهایی مانند پاستا و نان باعث افزایش سطح این هورمون میشود.
استرس
همه ی ما این حس را در شرایط مختلف زندگی خود مانند آماده شدن برای یک سخنرانی و یا شرکت در یک آزمون تجربه کردهایم.
به هنگام مجادله، فرار و یا شرایط استرسزا، هورمون کورتیزول(Cortisol) ترشح می شود. کورتیزول، هورمونی است که در خون شما ترشح میشود. این هورمون شما را وادار میکند که غذا بخورید، در صورتی که از لحاظ فیزیکی بدن شما هیچ احتیاجی به آن ندارد.
کورتیزول، دقیقا همان هورمونی است که مسئول پرخوری شما به هنگام شرایط استرس زاست.
هایپرتیروئیدی
اگر فردی را در اطراف خود دارید که به پرکاری تیروئید مبتلا است، میتوانید علائم و مشکلات این بیماری را در وی، به وضوح ببینید.
اگر دائماً گرسنه هستید و در عین حال، با خوردن بیشتر از حد معمول، با کاهش وزن مواجه می شوید، باید به این موضوع شک کنید که شاید هورمونهای تیروئیدی که مسئول سوخت و ساز بدن هستند، بیشتر از حالت طبیعی و نرمال در بدن شما تولید میشوند.
اگر گرسنگی شما همراه با علائمی مانند خستگی، ناخنهای شکننده و ریزش مو است باید بدانید که اینها از علائم هایپرتیروئیدیسم یا همان پرکاری تیروئید هستند.
چاقی
چاق بودن یک ریسک برای بیماری های مختلفی از جمله بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و… است اما این به این معنا نیست که فردی که چاق است لزوماً به این بیماری ها مبتلا باشد.
خوردن بیش از حد، باعث چاقی خواهد شد اما در یک سیکل بد، چاقی خود میتواند موجب ایجاد حس گرسنگی در شما شود. چربی اضافه میتواند موجب ترشح انسولین شود و به دنبال آن، باعث ایجاد حس گرسنگی در شما شود.
سلولهای چربی از یک حدی به بعد، باعث کاهش حساسیت بدن به هورمون سیری به نام لپتین(leptin) میشود و اینها دلایلی هستند که یک فرد چاق احساس گرسنگی بیشتری نسبت به یک فرد با سوخت و ساز مناسب و اندام مناسب دارد.
قند خون پایین
قند خون پایین میتواند دلایل متعددی داشته باشد مانند نخوردن یک وعده غذایی تا مشکلات مربوط به پانکراس اما مسئلهای که حائز اهمیت است این است که نتایج یکسانی دارند و آن احساس گرسنگی است.
وقتی صداهایی از شکم خود میشنوید که به معنای درخواست غذا است، میتوانید این احتمال را در نظر بگیرید که شاید قند خونتان پایین است، چراکه گرسنگی یک سیگنال به مغز است تا به شما بگوید که با خوردن غذای بیشتر قند بیشتری را وارد سلولهای خود کنید.
دیابت
در زندگی امروزه، دیابت به یکی از بیماری های شایع تبدیل شده است که بهتر است هر چه سریعتر تشخیص داده شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
چه نوع اول دیابت و چه نوع دوم آن باعث بینظمی سطح قند خون میشود که سبب ایجاد یک سیکل گرسنگی خواهد شد. کاهش قند خون باعث تحریک اشتها میشود تا قند خون به سطح نرمال بازگردد ولی حتی اگر تمام مدت احساس گرسنگی داشتید، سطح قند خون خود را با دور شدن از کربوهیدراتهای سنگین مانند نان، برنج و سیب زمینی ثابت نگه دارید.
در صورت علاقه به اطلاعات بیشتر در مورد دیابت میتوانید به مطلب دیگری که در مجله ژن سبز قرار داده شده است، مراجعه کنید.
عادت ماهانه (پریود)
تغییرات هورمونی در دوران عادت ماهانه در خانمها، میتواند سبب شود تا شما 12 عدد کاپ کیک را به سرعت تمام کنید. در این دوران بدن شما به انرژی و کالری زیادی نیازمند است و به همین خاطر خانمها در این دوران احساس خستگی زیادی دارند.
تعدادی از داروها
همه می دانیم، هر دارویی که مصرف میکنیم عوارضی مانند سردرد، افزایش اشتها و خواب آلوگی را در پی خواهد داشت.
افزایش اشتها از عوارض یکسری از داروها مانند داروهای ضد تشنج، داروهای ضد افسردگی و داروهای استروئیدی که در موارد خاصی مانند آلرژی و یا لوپوس مورد استفاده قرار میگیرد، است. پس حتماً در مورد داروهایی که مصرف میکنید با پزشک خود مشورت کنید، تا در صورت امکان دارویتان را با یک دارو با عوارض کمتر، تعویض کند.
دهیدراته شدن
دهیدراته شدن به معنای کاهش آب بدن است. زمانی که مایعات بدن ما از بین برود و ما آب ننوشیم این موضوع پیش میآید.
شاید ندانید که یکی از علتهای همیشه گرسنه بودن شما، میتواند از تشنگی باشد و شاید جالب باشد بدانید زمانی که بدن شما دچار کمبود آب یا اصطلاحاً دهیدراته میشود، قبل از اینکه بهطور فیزیکی احساس تشنگی کنید، احساس گرسنگی خواهید داشت.
یکی از متخصصین حوزه سلامت پیشنهاد کرده است که هر روز صبح خود را با یک لیوان آغاز کنید و در طول روز با خود یک بطری آب همراه داشته باشید.
بیخوابی
بدون هفت یا هشت ساعت خوابیدن در طول شب، بدن شما نمیتواند هنگام بیدار شدن از خواب، هورمونهایی که مسئول گرسنگی هستند را کنترل کند. بیخوابی سبب افزایش غلظت هورمون گرلین(ghrelin) که مسئول گرسنگی است میشود و باعث میشود که بخواهید غذا بخورید حتی اگر بدن شما به کالری نیازمند نباشد.
هر روزی که از خواب بیدار میشوید بدن شما نیازهای متابولیکی خواهد داشت. زمانیکه خود را از خواب محروم میکنید نوعی استرس را تجربه میکنید که یکی از نتایج آن بینظمی در هورمونهای بدنتان است.