دسته‌بندی کالاها

برنجی که هر روز می‌خورید، سرطان‌زاست!

نویسنده: مدیرسایت
منتشرشده در: 14 اسفند 1397

این روزها خبرهای زیادی در رابطه با وجود فلزات سنگین و خطرناک در مواد مختلف اعم از سبزیجات، میوه‌جات و موادغذایی زراعی به چشم می‌خورد. حال باید بدانید این مورد در مورد برنج نیز به تازگی مطرح شده و ممکن است برنجی که هر روز می‌خورید نیز، سرطان‌زا باشد!

تحقیقات اخیر بیان می‌کند که در میان همه این مواد غذایی، برنج که بخش اصلی رژیم غذایی بیش از نصف جمعیت کل دنیا را تشکیل می‌دهد، بیشترین میزان جذب عناصر سمی را نسبت به دیگر مواد، به خود اختصاص داده است.

آنچه در این مقاله از مجله ژن سبز، می‌خوانید:

  • اهمیت برنج در ایران
  • خطرات فلزات سنگین موجود در برنج
  • خبر خوشحال کننده برای آنهایی که علاقه به خوردن برنج سالم دارند!
  • توصیه به مصرف کنندگان برنج

اهمیت برنج در ایران

در سال 2017، در ایران، مصرف سالانه برنج برابر با 3.2 میلیون تن بوده که در این میان مصرف برنج ایرانی %66.8، برنج هندی 23.2% و برنج پاکستانی 6.3% را به خود اختصاص داده‌اند. کاهش میزان عناصر سمی موجود در برنج از پراهمیت‌ترین موضوعات پژوهشی اخیر بوده است، زیرا چندین مطالعه که در ایران صورت گرفته، نشان می‌دهد که میزان این عناصر که شامل آرسنیک، سرب و کادمیم می‌شود، در برنج ایرانی بیشتر از حد استاندارد بین المللی بوده است.

از طرفی برنج، نوعی کربوهیدرات و منبع اصلی انواع ویتامین‌های گروه ب و همینطور تا حدودی پروتئین و آهن است.

پیشنهاد مطالعه : برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خانواده ” ویتامین‌های گروه B ” می‌توانید از دسته مقالات فوق که قبلا در همین سایت منتشر شده است، استفاده کنید.

 

خطرات فلزات سنگین موجود در برنج

درصورت مصرف طولانی مدت این عناصر، امکان ابتلا به بیماری‌های زیر بالا می‌رود :

خبر خوشحال کننده برای آنهایی که علاقه به خوردن برنج سالم دارند!

طی پژوهشی که در سال 2018 در دانشگاه تهران صورت گرفت، روش‌های مختلف پخت و آماده کردن انواع مختلف برنج و همینطور میزان کاهش هر کدام از عناصر سمی، بسته به شیوه پخت، مورد بررسی قرار گرفت.

پیشنهاد مطالعه : تفاوت برنج قهوه ای و برنج سفید

توصیه به مصرف کنندگان برنج

شیوه آبکش کردن برنج در مقایسه با کته کردن آن، بهترین روش برای کاهش میزان فلزات سنگین آن است.

نمودار زیر به طور واضح تفاوت میزان کاهش هریک از عناصر را به شما نشان می‌دهد.

عکس نمودار مقایسه ای تفاوت بین برنج کته و برنج آبکش در وجود فلزات و سموم سرطان زا- ژن سبز

توصیه می‌شود برنج به مدت 5 تا 12 ساعت خیسانده شود. در مرحله بعد در مقابل هر واحد برنج، 6 تا 10 واحد آب برای آبکش کردن درنظر گرفته شود (و در انتها دور ریخته شود.).

رعایت کردن نسبت 1:6 تا 1:10 دو نتیجه سودمند به همراه دارد، یکی خارج شدن میزان بیشتری از آرسنیک و دیگری جلوگیری از شسته شدن ویتامین‌ها و آهن که از نیازهای اساسی بدن هستند.

 

سخن آخر

این باور عامه وجود دارد که برنج کته میزان بیشتری از ویتامین‌ها و املاح مفید را تأمین می‌کند اما باید این را درنظر بگیریم که بیماری‌هایی همچون سرطان، نیاز به پیشگیری جدی دارند؛ از این سو می‌توان با پیش گرفتن روشی که بالاتر ذکر شد با یک تیر دو نشان بزنیم.

نظر شما چیست؟! شما هم می‌توانید نظر خود را در قسمت کامنت این مقاله مطرح کنید تا سایر دنبال‌کنندگان ژن سبز نیز از نظر شما بهره‌مند شوند.

منابع:
1. www.sciencedirect.com:The reduction of toxic metals of various rice types by different preparation and cooking processes – Human health risk assessment in Tehran households, Iran
2. www.fda.gov:Questions & Answers: Arsenic in Rice and Rice Products

دیدگاه‌ها

مجموع دیدگاه‌ها:

شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید

کاربر گرامی ، جهت درج دیدگاه لطفا با نام کاربری خود وارد شوید .

با ثبت دیدگاه و مشارکت در ارائه توضیحات این کالا، به سایر کاربران در انتخاب کمک کنید
خانه دسته‌بندی مجوزها حساب‌کاربری